Dezynfekcja czyli odkażanie jest to postepowanie mające doprowadzić do zniszczenia drobnoustrojów oraz ich form przetrwalnikowych na przedmiotach i powierzchniach użytkowych. Postępowanie odkażające skórę, błony śluzowe i rany nazywane jest antyseptyką. Higieniczne utrzymanie czystości nazywane też sanityzajcą to proces eliminacji możliwie największej liczby mikroorganizmów z przedmiotów codziennego użytku oraz powierzchni otaczających nas na co dzień.

Aktualności

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014 rozpoczęte

26-03-2014

XVIII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro rozpoczęły się dzisiaj i potrwają do piątku 28 marca 2014 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Rośnie znaczenie tego wydarzenia i pojawia się na nim coraz więcej branżowych klientów z zagranicy. Świadczą o tym dane z ubiegłego roku – imprezę odwiedziło ponad 19 tys. osób z 32 krajów. 

 

 

Na Targach EuroGastro zostanie przedstawiona pełna i różnorodna oferta produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Przedstawiciele branży HoReCa będą mieli okazję zapoznać się z ofertą wystawców z sektorów: wyposażenia zaplecza kuchennego restauracji, żywności i napojów dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, kawowego oraz Drink & Bar. Na stoiskach wystawców odbędą się liczne pokazy kulinarne oraz przedstawionych zostanie wiele nowości.

 

Branżowa wiedza

EuroGastro to miejsce, w którym odbywają się specjalistyczne szkolenia i seminaria. W tym roku do współpracy zaproszono wykładowców z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji SGGW, którzy poprowadzą konferencję pt. „Gastronomia – nowe trendy i koncepty”. Eksperci z magazynu Food Service zorganizują konferencję marketingową, a firma AFMedia, właściciel serwisu Gdziezjesc.infoŸ, poprowadzi szkolenie pt. „Obecna sytuacja rynku restauracyjnego. Jak odnaleźć się i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach”. Właściciele i managerowie restauracji będą więc mogli poszerzyć swoją wiedzę o najnowsze trendy obowiązujące w sektorze HoReCa, a także dowiedzieć się więcej o działaniach marketingowych, które warto zastosować w tym biznesie.

 

Nagrody dla najlepszych

Podczas Targów EuroGastro przeprowadzone zostaną dwa konkursy dla wystawców. Pierwszy o prestiżową Nagrodę Ministra Gospodarki na najbardziej przedsiębiorczą firmę, eksportera i innowatora Targów.  W drugim na Najlepszy Produkt EuroGastro 2014  zostaną wybrane najlepsze produkty i rozwiązania dla gastronomii, a laureaci otrzymają logo „Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2014” potwierdzające jakość produktów.

 

Konkursy

W trakcie Targów EuroGastro przewidziane są również konkurencje kulinarne dla młodych adeptów sztuki gastronomicznej. Tradycyjnie już będzie miała miejsce VI Olimpiada KawyŸ organizowana we współpracy z firmą Apro Trade / Akademia KawyŸ oraz konkurs Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2014”. Po raz pierwszy natomiast odbędzie się konkurs „Gotuj lokalnie”, organizowany przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka i Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi i Rolnictwa. Nowością będzie także konkurs „Polska wołowina, wołowina z przyszłością”, którego organizatorami są Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni.

 

Informacje praktyczne

Dla przedstawicieli sektora gastronomicznego organizator przewidział 50% zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online. Więcej informacji i formularze rejestracyjne

 

www.eurogastro.com.pl/rejestracja


WSTECZ
Facebook