Dezynfekcja czyli odkażanie jest to postepowanie mające doprowadzić do zniszczenia drobnoustrojów oraz ich form przetrwalnikowych na przedmiotach i powierzchniach użytkowych. Postępowanie odkażające skórę, błony śluzowe i rany nazywane jest antyseptyką. Higieniczne utrzymanie czystości nazywane też sanityzajcą to proces eliminacji możliwie największej liczby mikroorganizmów z przedmiotów codziennego użytku oraz powierzchni otaczających nas na co dzień.

Wiadomości

Relacja z targów Intergastra 2014

1392721914

Intergastra - wiodące targi innowacyjnej gastronomi i hotelarstwa.

 

W dniach 1 – 5 lutego 2014 roku w Stuttgarcie odbyły się targi Intergastra, dedykowane branży hotelarskiej i gastronomicznej. Wystawcom oraz odwiedzającym przyniosły wiele satysfakcji i zadowolenia. 

 

Targi osiągnęły nowy rekord w postaci 1300 wystawców. Swoim zasięgiem objęły teren wystawienniczy o powierzchni 100.000 m².

 

Jak stwierdził Ulrich Kromer, dyrektor zarządzający centrum wystawienniczego Messe Stuttgart: „Ze względu na szeroką tematykę programu imprezy, może ona znaleźć swoje stałe miejsce w kalendarzach wielu specjalistów z branży. Wystawcy i odwiedzający targi powiedzieli nam, że szeroka gama zaprezentowanych produktów i towarzyszący targom atrakcyjny program doskonale się uzupełniają. Tworzy to idealną atmosferę do prowadzenia dyskusji i inicjowania nowych przedsięwzięć.”

 

„Dobra sytuacja gospodarcza i optymizm w wielu sektorach gospodarki są obecne również w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Miało to odzwierciedlenie również tu, na Intergastra” potwierdził Fritz Engelhardt, prezes oddziału w Badenii-Wirtembergii niemieckiego Stowarzyszenia Hotel i Restauracja (DEHOGA).

 

Klaus Vollmer ze Stowarzyszenia Handlu Cukierniczego w Badenii-Wirtembergii miał również bardzo pozytywną opinię o targach: „Byliśmy bardzo zadowoleni, że mieliśmy możliwość zaprezentować się tutaj w bardzo dobrym świetle. Sekcje obejmujące kawę, słodycze i lody są idealnie zorganizowane na Intergastra i zawierają wszystko co nasza branża chciałaby zobaczyć. Sekcje te zapoznają cukierników z pomysłami i rozwiązaniami, które mogą oni później wprowadzić do swojej codziennej pracy.”

 

Szerszy zasięg i stale rosnące znaczenie

 

Zasięg tegorocznej edycji targów Intergastra rozszerzył się; 65 % uczestników przybyło na targi z odległości większej niż 50 km od Stuttgartu. Wzrósł także procent odwiedzających z zagranicy. Zanotowano rekordową liczbę gości z 44 krajów. 

 

Odwiedzający byli pod ogromnym wrażeniem programu wystawienniczego Intergastra. Zostało to potwierdzone przez najwyższe oceny przyznane w odpowiedzi na pytania dotyczące zamiaru ponownego uczestnictwa w imprezie oraz znaczenia tego wydarzenia. 86 % odwiedzających uznało program targów za perfekcyjny i kompletny, natomiast 82 % stwierdziło, że znaczenie Intergastry dla branży wzrośnie w najbliższej przyszłości. Badania wykazały wysoką chęć wystawców do inwestowania w przemysł w Stuttgarcie. 84 % z nich planuje w niedalekiej przyszłości rozpocząć inwestycje. 

 

Na uwagę zasługuje fakt, iż poza tradycyjnymi tematami na Intergastra zaprezentowano także inne obszary, które okazały się niezwykle atrakcyjne dla zwiedzających. Sekcja ręcznie robionych lodów, Fokus Hotel (pawilon prezentujący najnowsze trendy projektowania, praktyczne rozwiązania i innowacje w branży hotelarskiej; miejsce spotkań dla hotelarzy, architektów i projektantów; zostały tu zaprezentowane nagrodzone pokoje hotelowe) czy Coffee Summit (sekcja prezentująca tajniki przygotowania idealnej kawy) oferowały wiele atrakcji dla zwiedzających, restauratorów i hotelarzy.

 

Kolejna edycja targów Intergastra została zapowiedziana na luty 2016 roku.

 

 

Źródło: www.messe-stuttgart.de

 


WSTECZ
Facebook