Dezynfekcja czyli odkażanie jest to postepowanie mające doprowadzić do zniszczenia drobnoustrojów oraz ich form przetrwalnikowych na przedmiotach i powierzchniach użytkowych. Postępowanie odkażające skórę, błony śluzowe i rany nazywane jest antyseptyką. Higieniczne utrzymanie czystości nazywane też sanityzajcą to proces eliminacji możliwie największej liczby mikroorganizmów z przedmiotów codziennego użytku oraz powierzchni otaczających nas na co dzień.

Wiadomości

Targi Gastro-Hotel – Kołobrzeg

1427096313
Gastro – Hotel to targi regionalne odbywające się w miastach o wzmożonym ruchu turystycznym. Kolejna 24-cia edycja odbyła się w marcu w kołobrzeskiej hali Milenium. 
 
 
 
Targi otworzył Prezydent Kołobrzegu – Janusz Gromek wraz ze Starostą Powiatu Kołobrzeskiego Tomaszem Tamborskim.
 
 
 
 
Włodarze Miasta pod okiem Mistrza Polski Baristów- Marcina Rusnarczyka wzięli również czynny udział w warsztatach alternatywnych metod parzenia kawy.
 
 
 
 
 
 
Targi Gastro-Hotel organizowane w hali Milenium dają możliwość spotkania się na „neutralnym gruncie” z różnymi przedstawicielami producentów, co stwarza możliwość porównania ofert i wynegocjowania atrakcyjnych cen. Udział w targach wzięło blisko 70 wystawców z kraju i z zagranicy. zaprezentowali się producenci, dystrybutorzy, importerzy i handlowcy działających w sektorze zarówno gastronomicznym jak i hotelarskim..
 
 
 
Można tam było zobaczyć najnowsze technologie, nowoczesne urządzenia, najwyższej klasy produkty i optymalne rozwiązania służące podnoszeniu standardu usług hotelarskich i gastronomicznych. 
 
 
 
 
Swoją ofertę zaprezentowali również dostawcy produktów żywnościowych dla gastronomii, surowców dla cukiernictwa i piekarnictwa, 
 
 
 
a także napojów bezalkoholowych. 
 
 
 
 
Bogata oferta wystawców oraz bardzo ciekawy program imprezy skłonił do odwiedzenia targów wielu przedstawicieli branży HoReCa chcących zmodernizować zakład gastronomiczny, podwyższyć jakość obsługi, zmienić wystrój lokalu czy zwiększyć wybór i jakość proponowanej oferty.
 
 
 
Podczas targów można było wziąć udział w wielu ciekawych wydarzeniach m.in. szkoleniach, pokazach oraz warsztatach kawowych prowadzonych przez Marcina Rusnarczyka, który podczas targów promował swoją najnowszą książkę „Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”.
 
 
 
 www.gastro-hotel.pl 
 
 
Zapraszamy  do współpracy podczas Targów Turystyki Weekendowej – Atrakcje Regionów  22-24 maja 2015 roku w Chorzowie. 
Szczegóły na www.atrakcje-regionow.pl
 
 
 
 
 
 
Fot. Karol Skiba
 
 

WSTECZ
Facebook